PVC STOLARIJA PREDNOSTI

Pred Vama je promjena stolarije. Mislili ste da je jednostavno promijeniti stolariju, ali informirajući se o vrstama stolarije vidite da nije sve tako jednostavno. Drvo, ALU, PVC, koji materijal odabrati? U ovih nekoliko redaka želimo Vas potaknuti da odaberete baš PVC kao materijal Vaše nove stolarije, zbog njegovih očitih prednosti u odnosu na ostale materijale.

Neka Vaša nova stolarija bude upravo PVC stolarija!

pvc stolarija prednosti slika

PVC stolarija je broj jedan u energetskoj učinkovitosti

pvc stolarija energetska učinkovitost

PVC stolarija igra ključnu ulogu u promicanju energetske učinkovitosti i toplinske izolacije koja štedi energiju. Prozorski profili načinjeni od PVC-a ostvaruju najbolje ocjene pri usporedbi s aluminijskim ili drvenim prozorima. Imaju bolja izolacijska svojstva i mogu smanjiti troškove energije i grijanja. Posebno je velika mogućnost uštede energije pri upotrebi PVC prozorskih profila izrađenih u standardu pasivne kuće. Danas se prozori za pasivnu kuću mogu raditi učinkovito i s niskim troškovima, koristeći najmodernije PVC profile i sada već uobičajeno trostruko ostakljenje.

PVC stolarija ima vrlo dobar omjer troškova i koristi

pvc stolarija smanjenje troškova

PVC stolarija nudi jasne prednosti kod smanjenja troškova, kako pri kupnji, tako i tijekom cijelog njihovog životnog vijeka. Drveni okviri u prosjeku su 20-30% skuplji od PVC-a, a aluminijski prozori koštaju oko 30% više, ponovno predstavljajući najskuplju mogućnost. Temeljeći se na visokom potencijalu uštede energije i minimalnom održavanju tijekom cijelog razdoblja od više od 50 godina, značajne uštede pojavljuju se i u dugom roku.

PVC stolarija se lako održava

pvc stolarija lako održavanje

Visokokvalitetna PVC stolarija iznimno se lako održava i zahtijeva minimalnu brigu. Drveni prozori, s druge strane, moraju se ponovno ostakljivati svake dvije godine i bojati svakih 5 godina. Najnoviji PVC granulat ekstremno je otporan na vremenske uvjete i sunčevu svjetlost. Za čišćenje pvc stolarije Vam je potrebno je sredstvo za pranje posuđa, zbog glatkih površina jednostavnih za održavanje.

PVC stolarija je značajno trajnija

pvc stolarija je dugotrajna

U suprotnosti od drvene stolarije, PVC stolarija ima osobito dug životni vijek. Visoka kvaliteta pvc prozora ističe se njihovom otporošću na deformaciju i visok stupanj funkcionalnosti tijekom godina. Temeljeći se na dugogodišnjem životnom vijeku, od minimalno 50 godina, PVC stolarija odlična je investicija i u usporedbi sa zadržavanjem vrijednosti nekretnine. PVC stolarija od Salamander profila je iznimno visoke kvalitete zahvaljujući rigoroznim kontrolama kvalitete proizvodnje samog profila kao osnovne komponente pvc stolarije. Svi Salamander profili za PVC stolariju imaju stabilizatore koji su visokog ekološkog standarda.

PVC stolarija nudi izvrsnu eko ravnotežu

pvc stolarija se može ponovno reciklirati

PVC stolarija može se 100% reciklirati i stoga štedi resurse. 40% svih rezervi plina i nafte u svijetu koriste se za grijanje i dodatnu energiju u građevinama, dok samo 4% odlazi na proizvodnju plastike, od čega se samo 1% koristi za PVC. Osim što se može reciklirati, trajnost i niska razina zagađivanja tijekom proizvodnog procesa PVC-a pomaže postići odličnu eko ravnotežu i pridonosi zaštiti okoliša. PVC stolarija traje puno duže od drvene stolarije i treba značajno manje energije tijekom prozivodnog procesa. Iako je generalno mišljenje da je drveni prozor ekološki bolji proizvod, ne uzima se u obzir da da prozor treba drvo kao osnovni materijal koji se dobije sječom šuma, zatim se drvo prerađuje i isušuje u tehnološki zahtjevnom procesu koji troši puno energije. Prilikom proizvodnje se koriste razni lakovi, ljepila, te na kraju drvo se ne reciklira, negu spaljuje bilo cijeli bilo kao sekundarna sirovina. Salamander kao proizvođač profila specijalnu brigu polaže u zaštitu okoliša.

Zatražite ponudu ili besplatnu izmjeru