KOMARNICI – ZAŠTITA OD INSEKATA

Komarnici su jednostavna i efikasna zaštita od nasilnih komaraca i ostalih insekata.

Proizvodimo i ugrađujemo nekoliko vrsta komarnika: Fiksni komarnici koji predstavljaju najednostavniju i najpovoljniju varijanta komarnika, te rolo komarnici zasebni i integrirani komarnici u kutiji rolete.

Klizne-stijene-klizna-vrata

Fiksni komarnici

Fiksni komarnik je najjednostavnija ali učinkovita zaštita od komaraca. Od svih vrsta komarnika ističe se svojom jednostavnošču i najpovoljnijom cijenom. Proizvodi se kao okvir od ALU profila u koji se umeće fiberglas mrežica. Na okvir prozora se pričvršćuje pomoću posebnih držača, te se može po potrebi skinuti te kasnije ponovno jednostavno vratiti. Standardne boje u kojima se proizvodi su bijela i smeđa.

Fiksni-komarnici-komarnik-komarice-okvir

Slika prikazuje okvir fiksnog komarnika s mrežicom. Fiksni komarnici se odlikuju svojom trajnošču, jednostavno montažom te demontažom. Mrežica fiksnog komarnika je proizvedena od fiberglas vlakana te je napeta između aluminijskog okvira fiksnog komarnika gumom koja se umeće u za nju predviđen utor. Mrežica je optički gotovo nevidljiva te omočućuje nesmetan protok zraka. Postoji nekoliko načina montaže fiksnih komarnika.

Fiksni-komarnici-komarnik-komarice

Fiksni komarnik se može po potrebi jednostavno skidati, te je rukovanje njime relativno jednostavno. Iznimno lako se održava – alu okvir komarnika i mrežica se samo obriše vlažnom krpicom bez upotrebe agresivnih sredstava za čišćenje. Fiksni komarnici se ugrađuju uz nove prozore ili naknadno na bilo koju vrstu prozora.

Rolo komarnici zasebni

Zasebni rolo komarnik ima vlastitu kutiju i vodilice komarnika, te se montira direktno na okvir prozora ili na vanjski rub fasade. Prema potrebi se mrežica može vertikalno dizati i spuštati. Mrežica je izrađena od fiberglasa. Materijal od kojeg se izrađuje može biti PVC ili aluminij.

Rolo-komarnici-komarnik-komarice-okvir

Slika prikazuje rolo komarnik. Rolo komarnici su najčešći tip komarnika koji se ugrađuje. Rolo komarnici se sastoje od kučišta komarnika, vodilica rolo komarnika i potezne letve komarnika. U kučištu komarnika se nalazi mrežica i osovina mrežice. Osovina mrežice rolo komarnika je napeta pomoću opruge koja omogućuje da lagano potezanjem potezne letve spuštate komarnik i osigurava da je mrežica konstantno napeta. Otpuštanjem potezne letve, mrežica rolo komarnika se automatski uvlači u kučište komarnika. Rolo komarnici su trajni, otporni na sve vremenske uvjete, te se jednostavno montiraju. Mrežica rolo komarnika je od fiberglas vlakana, gotovo je nevidljiva, te ne ometa protok zraka.

Rolo-komarnici-komarnik-komarica

Rolo komarnici su jednostavni za upotrebu. Mrežica rolo komarnika se lagano vertikalno spušta i diže. Rolo komarnici zahtjevaju minimalno održavanje. Mrežica i aluminijski dijelovi se mogu lagano prebrisati vlažnom krpicom, bez uporabe agresivnih sredstava za čišćenje. Rolo komarnici se mogu ugrađivati prilikom ugradnje novoga PVC prozora ili naknadno na prozore i vrata svih tipova i vrsta materijala ( pvc, drvo, alu ). Postoje dvije varijante rolo komarnika – vertikalni koji se koristi za prozore i horizontalni koji se koristi za balkonska vrata.

Integrirani komarnici u kutiji rolete

Integrirani komarnik – ugrađuje se u kutiju rolete. Može se ugraditi u nadprozorsku PVC kutiju rolete i predprozorsku – vanjsku ALU kutiju rolete. Po potrebi se mrežica komarnika može vertikalno dizati i spuštati

Integrirani-komarnici-komarnik-komarice

Slika prikazuje integrirani komarnik. Integrirani komarnici se danas sve češće ugrađuju uz novu PVC stolariju. Kod integriranih komarnika mrežica komarnika s oprugom se nalazi u kutiji rolete. Integrirani komarnik dijeli vodilicu s roletom, odnosno vodilica rolete ima dva utora – za lamele rolete i za komarnik. Integrirani komarnik je moguće naknadno ugraditi u kutiju rolete, jer naše rolete imaju standardno pripremu za komarnik. Integrirani komarnici su trajni, otporni na sve vremenske uvjete, te se jednostavno koriste. Mrežica rolo komarnika je od fiberglas vlakana, gotovo je nevidljiva, te ne ometa protok zraka.

Komarnik-integrirani-komarnici

Integrirani komarnici su jednostavni za upotrebu. Mrežica rolo komarnika se lagano vertikalno spušta i diže. Rolo komarnici zahtjevaju minimalno održavanje. Mrežica i aluminijski dijelovi se mogu lagano prebrisati vlažnom krpicom, bez uporabe agresivnih sredstava za čišćenje. Integrirani komarnici se mogu ugrađivati prilikom ugradnje novoga PVC prozora ili naknadno jer standardno ugrađujemo pripremu za komarnik. Postoje dvije varijante rolo komarnika – vertikalni koji se koristi za prozore i horizontalni koji se koristi za balkonska vrata. Kod horizontalnog integriranog komarnika, mrežica je u vodilici rolete.

Zatražite ponudu ili besplatnu izmjeru