KLIZNE STIJENE – OTKLOPNO KLIZNE

Klizne stijene omogućuju konstrukciju velikih staklenih površina, uz minimalno zauzimanje prostora prilikom otvaranja.

Stijene u našoj ponudi odlikuju visokom kvalitetom, istančanim dizajnom, visokom funkcionalnošću i dugotrajnošću, a proizvodimo ih od Salamander PVC profila, koji se odlikuju svojom visokom kvalitetom i stabilnosti.

Klizne-stijene-klizna-vrata

Otklopno klizne stijene

Ovo je najpopularnija izvedba kliznih stijena i cijenovno najpovoljnija. Klizne stijene ovoga tipa imaju dva polja, kod kojeg je jedno polje klizno krilo a drugo polje je izvedeno kao fiksno. Krilo se otvara okretanjem ručkice, prilikom čega se krilo izbaci paralelno sa ravniom stakla, te nakon toga krilo klizi u stranu koja je definirana kao strana otvaranja. Osim kliznog otvaranja, krilo može biti i otklopno (kip) za ventiliranje zraka. Kliznu stijenu možemo izvesti kao dvokrilnu gdje jedno krilo klizi u lijevo, drugo u desno, s lijeve i desne strane su fiksna polja. Tada je korisna (otvorena) površina 1/2 ukupne dimenzije klizne stijene – u ovome slučaju se podrazumijeva da je stijena velikih dimenzija, kako bi ovaj tip stijene imao smisla.

Otklopno klizne stijene proizvodimo od Salamander profila i to okvira 85mm i krila 104 mm. Kako bi osigurali dugotrajnost i stabilnost, okvir i krilo su ojačani čeličnim profilima debljine 2mm i okovani visokokvalitetnim okovom MACO nosivosti 160 ili 200kg, ovisno o veličini i težini krila i načinu otvaranja. Postoji četiri načina upravljanja kliznom stijenom, koji se dijele prema lakoći upravljanja klizanja: standardna klizna stijena, polu-automatska, automatska i PAS stijena.

Klizne-stijene-klizna-vrata-presjek

Karakteristike

0
Klizno krilo, klizi u lijevo ili desno
0
Fiksno polje – polje koje se ne otvara
0
Donja ALU vodilica klizne stijene
0
Set kliznih kotača s maskom
0
Škare klizne stijene s maskom
0
Gornja ALU vodilica klizne stijene
Klizne-stijene-klizna-vrata-dizajn3

Moderno dizajnirani pokrovni elementi okova podižu estetski doživljaj te se lijepo uklapaju. Pokrov je moguć u standardnoj bijeloj, smeđoj ili srebrnoj boji.

Klizne-stijene-klizna-vrata-dizajn2

Razmak između okvira i okova je 125mm što nam omogućuje korištenje širokih krila sistema bluEvolution.

Klizne-stijene-klizna-vrata-dizajn4

Visoko kvalitetni set kliznih kotača nosivosti 160 ili 200kg za Vašu sigurnost i dugi vijek upotrebe.

Standardna, poluautomatska, automatska?

Otklopno – klizne stijene proizvodimo u četiri varijante okova s obzirom na način i lakoću rukovanja. Kod svakog načina upravljanja radi se o istoj kvaliteti okova. Razlikujemo stanadardno, poluautomatsko, automatsko i PAS upravljanje kliznom stijenom.

Klizne-stijene-klizna-vrata-S

Standardni okov

Rukovanje kliznom stijenom se vrši potpuno manualno. Ovo je najčešći oblik upravljanja i cijenom najpovoljniji.

Klizne-stijene-klizna-vrata-SE

Polu-automatski okov

Za razliku od standardnog okova, poluautomatski okov ima dodatne elemente koji olakšavaju zatvaranje klizne stijene. Prilikom zatvaranja položaj ručkice se stavi u gornji položaj te u trenutku privlačenja krila prema okviru dodatni elementi osiguravaju donju zonu od vraćanja ponovno u otvoreni položaj.

Vanjske-rolete-podzbukna

Automatski okov

Rukovanje se vrši potpuno automatski preko ručkice. Ovo je cijenom najskuplja varijanta upravljanja kliznom stijenom.

Klizne-stijene-klizna-vrata-PAS

Paralelno – automatska stijena PAS – novost koju je razvio MACO

Rukovanje kliznom stijenom se vrši potpuno automatski, uz mogućnost paralelne ventilacije, gdje se krilo odmiče za 5mm od okvira po cijelom opsegu uz stopostotnu sigurnost.

Standardne otklopno klizne stijene

Film prikazuje primjer otvaranja standardne otklopno – klizne stijene. Film je samo da dobijete predodžbu načina rukovanja kliznom stijenom. Rukovanje se vrši ručno okretanjem ručice i povlačenjem krila u poziciju za klizanje. Ovisno o širini klizne stijene, moguće je da je potreban ručni pritisak krila kako bi se zatvorilo krilo.

Poluautomatske otklopno klizne stijene

Film prikazuje primjer otvaranja poluautomatske otklopno – klizne stijene. Film je samo da dobijete sliku načina rukovanja kliznom stijenom. Za razliku od standardnog okova poluautomatski okov ima dodatne elemente koji olakšavaju zatvaranje klizne stijene. Prilikom zatvaranja položaj ručkice se stavi u gornji položaj te u trenutku privlačenja krila prema okviru dodatni elementi osiguravaju donju zonu od vraćanja ponovno u otvoreni položaj.

Automatske otklopno klizne stijene

Film prikazuje primjer otvaranja automatske otklopno – klizne stijene. Film je samo da dobijete sliku načina rukovanja kliznom stijenom. Rukovanje se vrši potpuno automatski preko ručkice. Znači, krilo klizne stijene se pokretanjem ručkice automatski izbacuje u položaj za klizanja, prilikom zatvaranja krilo klizne stijene se također vraća nazad u položaj za zatvaranje pokretanjem ručice. Nije potreban nikakav ručni pritisak da bi se zatvorila klizna stijena.

Paralelno – automatske otklopno klizne stijene PAS

Film prikazuje primjer otvaranja automatske otklopno – klizne stijene. Film je samo da dobijete sliku načina rukovanja kliznom stijenom. Rukovanje se vrši potpuno automatski, znači okretanjem ručkice se krilo klizne stijene dovodi u poziciju klizanja, te u trenutku zatvaranja krilo klizne stijene se automatski, potpuno paralelno sa štokom vraća u okvir. Kod PAS sustava postoji mogućnost paralelne ventilacije klizne stijene, gdje se krilo odmiče za 5mm od okvira po cijelom opsegu uz stopostotnu sigurnost – nema klasičnog kipanja.

Zatražite ponudu ili besplatnu izmjeru