O PVC stolariji je iznimno lako voditi brigu, a zahtijevaju minimalno održavanje. Svejedno biste trebali redovno čistiti i voditi računa o svojim pvc prozorima – osobito staklima. Ispravno korištenje osigurati će dugotrajno korištenje i uživanje u proizvodu.

1. Uklonite mrlje od vapna i morta!

čišćenje-pvc-stolarijeIzbjegavajte mrlje od vapna i morta na profilima, staklima i okovu. I profil i staklo pvc stolarije mogu biti oštećeni, a okovi zaglavljeni, kao posljedica stvrdnutih ostataka morta.

 

 

 

2. Prozračujte prostoriju nekoliko puta dnevno!

prozračivanje-pvc-stolarijeDotok hladnijeg zraka snižava relativnu vlažnost u prostoriji i stvara zdraviju klimu. Poželjno je prozračivati stambeni prostor nekoliko puta dnevno, jer relativna vlažnost veća od 60% može dovesti do rasta plijesni.

 

 

 

3. Ne koristite nagrizajuće tekućine!

njega-pvc-stolarijeZa normalno čišćenje pvc stolarije koristite rastvor blagog sredstva za pranje posuđa. Ne koristite agresivna sredstva ili razrjeđivač boje. Za tvrdokorne mrlje uvijek koristite posebna sredstva za čišćenje koja možete kupiti kod svog dobavljača pvc prozora.

 

 

 

4. Redovito čistite vanjsku stranu!

pranje-staklaRedovno čistite vanjsku stranu pvc prozora. Pelud, ali i čestice katrana i željeza mogu biti spaljene na površini pvc prozora sunčevim zrakama. Kada jednom nastane takav sloj, teško ga je ukloniti.

 

 

 

5. Podmazujte okove!

podmazivanje-okova-pvc-stolarijePodmazujte okove pvc stolarije najmanje jednom godišnje kako biste osigurali lako rukovanje u svakom trenutku.

 

 

 

 

6. Pričvrstite ručke!

ručke-pvc-stolarijeUvijek zategnite olabavljene prozorske ručke. Vijke možete pronaći ako podignete kapicu ispod ručke i okrenete je iz okomitog u vodoravni položaj.

 

 

 

7. Brinite za brtve!

brtve-pvc-stolarijaBrtve dva puta godišnje brtve premažite sredstvom za brtve, npr. talkom ili silikonskim uljem (od proizvođača pvc prozora), kako bi ih održali mekima i u funkcionalnom stanju. Oštećene brtve na pvc stolariji potrebno je zamijeniti.